Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita

Manage PermissionsManage Permissions
21.10.17 - Penempatan Peserta Bagi Experiental Learning Di Pejabat Spa

PENEMPATAN PESERTA BAGI EXPERIENTAL LEARNING DI PEJABAT SPA

Oleh: Wardah Binti Haji Ibrahim

Sabtu, 21 Oktober — Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah menerima penempatan peserta bagi Program Eksekutif Muda Kohot ke-2 bagi tujuan Experiental Learning selama 2 minggu, mulai 9 Oktober 2017 hingga 21 Oktober 2017.

Para peserta ditempatkan kesemua bahagian-bahagian yang terdapat di Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam mengikut giliran. Pada 9 Oktober 2017, para peserta ditempatkan di Bahagian Pentadbiran dan Kewangan. Manakala pada 10 hingga 12 Oktber 2017, mereka ditempatkan di Bahagian Pengambilan. Seterusnya pada 14 Oktober 2017, di Bahagian Perkhidmatan dan terakhir pada 16 hingga 17 Oktober 2017, ditempatkan ke Bahagian Mesyuarat, Tatatertib dan Perangkaan.

Tujuan penempatan ini adalah bagi memberikan pendedahan kepada peserta tentang amalan terbaik dan sebagai pembuka mata terhadap budaya kerja dan strategi yang berdaya maju.

Peserta  yang berkenaan ialah Dyg Syazwana binti Haji Souyono, Pegawai Alam Sekitar daripada Jabatan Alam Sekitar, Taman dan Rekreasi (JASTRE), Dyg Nor Amalina binti Haji Abd Rahim, Pegawai Pendidikan daripada Jabatan Pendidikan (MOE), awg Abdul Haziq Hazazi bin Haji Awg Ramli, Pegawai Penyelidik (Brunei Resource Development), daripada Jabatan Penyelidikan, Ak. Md Fakhruddin bin Pg Haji Ismail, Arkitek daripada Autoriti Kawalan Bagunan dan Industri Pembinaan (ABCi) dan Abang Muhammad Masrur bin Abang Zainuddin, Pegawai Permakanan daripada Jabatan Hal Ehwal Syariah (MORA).

Experiental Learning 1.jpgExperiental Learning 2.jpg

Penempatan para peserta diakhiri hari ini 21 Oktober 2017 dengan  taklimat (presentation) yang disampaikan oleh para peserta kepada Pemangku Setiausaha, pegawai-pegawai kanan dan pegawai-pegawai  pejabat SPA mengenai proses SPA dan memberikan cadangan pembaikan hasil daripada tinjauan mereka.

Taklimat hasil tinjauan para peserta penempatan kemudiannya disudahi dengan sesi bergambar ramai  sebagai kenang-kenangan.

Experiental Learning 3.jpg

Attachments